pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Samenwerking
  5. /
  6. Belbin

Het samenstellen van een effectief team en de juiste mensen bij elkaar zoeken, is een grote en belangrijke uitdaging. Iedereen moet individueel een optimale bijdrage leveren, maar ook effectief met de andere teamleden samenwerken.

De teamrollen van Belbin helpen om talenten in samenwerking te herkennen en te benutten. En de daaraan gekoppelde talenten en onlosmakelijk verbonden valkuilen. Voor teams vormen de teamrollen hét instrument om de verschillende stijlen van samenwerken succesvol te combineren. Iedereen heeft twee tot drie Belbin teamrollen die hem goed liggen. De teamrollen van Belbin laten zien dat je voor een succesvolle samenwerking juist een mix van verschillende samenwerkingsstrategieën nodig hebt.

Belbin is het instrument voor het samenstellen van evenwichtige en complementaire teams, om teams beter te laten samenwerken en presteren en om de onderlinge band te versterken.

Bij vacatures levert Belbin een bijdrage door de gedragskenmerken van de sollicitanten te matchen met de gedragskenmerken van functies en behoefte vanuit de organisatie of het team. Deze unieke functieprofielen zijn van cruciaal en concreet belang bij werving.